Recension av Greenely – sänk din elräkning med timpris

Greenely är ett modernt elbolag som ger dig möjlighet att på riktigt ta kontrollen över din elräkning. I vår recension går vi igenom allt du behöver veta för att kunna göra ett smart och genomtänkt val.

  • Sluta betala onödiga påslag. Köp el till inköpspris utan bindningstid.
  • Få hjälp med flytten, beställ byte på några minuter med BankID.
  • Få koll på elpriset i realtid via appen!

Därför ska du ha Greenely

Den absolut främsta orsaken att byta elleverantör till Greenely är att du kommer märka skillnad på din elräkning. Med lite eftertänksamhet kan du sänka din elräkning med allt från ett par hundralappar till nån tusenlapp beroende på din förbrukning.

Planera med timpris

Orsaken till detta är att du med Greenely enbart betalar för vad elen kostar just när du använder den. Det handlar inte om några stora uppoffringar utan snarare om lite planering. Om det kostar 3 kronor att köra en diskmaskin klockan 18 på kvällen men bara 1 krona klockan 20 är det ju bättre att vänta. Kostar det dessutom bara 20 öre att köra den på natten kanske du kan sätta på diskmaskinens timerfunktion?

Med Greenelys app är det superenkelt att få koll när på dygnet elen är som billigast. Du får även se vad elpriset kommer att vara imorgon. På så sätt kan du till exempel planera in att göra den där stortvätten på söndagen istället för lördagen. Så, fortsätt gör samma saker du gör idag. Nyckeln ligger i att planera när du gör det.

Men gäller inte detta mig som redan har ett rörligt elavtal?

Nej, det gäller faktiskt inte vanliga traditonella rörliga elavtal. Där får du istället betala en genomsnittlig kostnad för alla timmar under månaden som varit. Det spelar alltså ingen roll om du planerar ditt elanvändande utefter vad priset är just nu – du betalar ändå ett snitt baserat på månadens alla timmar. Till detta kommer även ett påslag som elbolaget tar. Onödigt dyrt med andra ord! 

Man kan jämföra rörligt elavtal med bensinpriset. Istället för att du betalar just vad det kostar när du tankar får du istället i slutet på månaden en räkning som baseras på bensinprisets genomsnittliga pris under månaden som varit allas timmar.

Smarta tjänster

Image
Image
Image
Image

Till skillnad från många av dom traditionella elbolagen har Greenely utgått ifrån en kundvänlig app med en mängd bra funktioner. Den främsta nyttan är som tidigare nämnt att du kan se vad elen kommer att kosta under den närmsta tiden. Men! Det finns även en hel andra bra tjänster som hjälper dig att spara in på elräkningen.

Ladda bilen när elen är som billigast – Greenely har utvecklat smart teknik som gör att laddningen av din elbil genomförs under de billigaste timmarna på dygnet – helt automatiskt. 
Styr din uppvärmning -Anslut hemmets uppvärmning i appen och låt Greenely styra den automatiskt mot de billigare timmarna på dygnet. 
Följ din elproduktion med solceller – För dig som har solceller på taket så kan du med Greenelys app enkelt följa hur mycket av din solproduktion som du själv använder och hur mycket som säljs tillbaka till elnätet.
Estimerad faktura -Slipp överraskningar! Greenely hjälper dig att estimera dina kommande elräkning

För vem passar Greenely? 

Greenely passar för dig som på riktigt vill kunna ta kontrollen över din elräkning. För att göra detta behöver du se till att ha ett elavtal med timpris – utan påslag. Greenely passar också för dig som vill att ska vara enkelt, smidigt och förutsägbart. Här har vi listat plus och minus

Betala bara för den elen du förbrukar.
För dig som gillar moderna gränssnitt. Appen är suverän!
Perfekt för dig som vill automatisera billaddning och uppvärmning.
Längre svarstid på kundtjänst på grund av många nya kunder.

Greenelys prismodell

Med Greenely betalar du marknadspriset för elen som den kostar just nu utan några påslag(!). Istället betalar du 69kr/mån eller om du väljer att betala en årsavgift 49kr/mån, helt utan bindningstid.

Ifall du har solceller på taket så kommer Greenely att sälja din överskottsel åt dig över elnätet.

Så enkelt byter du till Greenely

Dag 1

Skaffa Greenely

Gå till hemsidan och signa upp dig för Greenely direkt med BankID.

Dag 1
Fullmakt skickas till ditt elbolag

Greenely flyttar ditt elavtal

Greenely kontaktar ditt nuvarande elbolag och sköter hela flytten åt dig. Du riskerar inte att få dubbla elavtal utan flytten sker när din bindningstid har gått ut.

Fullmakt skickas till ditt elbolag
Få koll på direkten

Ladda ner appen

Direkt efter att du ansökt om att bli kund kan du ladda ner appen och börja följa din elförbrukning. Det kan ta någon dag innan din elleverantör börjar leverera data.

Få koll på direkten
När elavtalet är flyttat

Börja spara el!

När din bindningstid på ditt nuvarande elavtal har gått ut kommer du framöver att få dina fakturor från Greenely. Grattis till ett bra val!

När elavtalet är flyttat

Vårt betyg på Greenely

Pris
Enkelhet
Kundtjänst
App
Transparens

Sammanfattning

Greenely är det perfekta valet för dig som vill ta kontrollen över din elräkning. Du betalar bara för den elen som du faktiskt använder. Appen är verkligen ett stort plus. Den är lätt att använda och du kan välja att automatiskt få notiser om elpriset blir billigare eller dyrare än idag. Dessutom finns en mängd smarta tjänster som hjälper dig att optimera din elförbrukning.

4.6

Denna produktrecension innehåller sponsrade länkar.

Relaterade inlägg

text

Direktavkastning: Vad är det och varför är det viktigt för investerare?

Direktavkastning är en viktig indikator på hur mycket avkastning en investering ger till investeraren i form av utdelningar. I denna artikel kommer vi att titta närmare på…

black android smartphone on brown wooden table

ETF: En investeringsmöjlighet med diversifiering, låga avgifter och flexibilitet

ETF, eller Exchange Traded Fund, är en typ av investeringsfond som handlas på börsen och följer ett visst marknadsindex eller en specifik bransch. ETF:er ger investerare diversifiering,…

white and black iphone case

Portföljhantering – Bli bättre på att hantera din risk på börsen

Portföljhantering är en strategi för att hantera en investeringsportfölj för att balansera risk och avkastning. Genom att välja rätt investeringar och balansera portföljen kan investerare minska riskerna…

black and silver laptop computer

Indexfonder: en enkel och effektiv investeringsstrategi för bra avkastning

Indexfonder är en typ av investeringsfond som syftar till att replikera en marknadsindex, såsom exempelvis Stockholmsbörsens OMXS30-index eller amerikanska S&P 500-index. Genom att investera i indexfonder kan…

person holding black android smartphone

Tillväxtinvestering: en strategi för att hitta högt presterande aktier

Tillväxtinvestering är en investeringsstrategi som syftar till att hitta företag med hög tillväxtpotential och investera i dem för att öka avkastningen på lång sikt. Genom att fokusera…

a person stacking coins on top of a table

Värdeinvestering: en strategi för att hitta undervärderade aktier

Värdeinvestering är en investeringsstrategi som syftar till att hitta undervärderade aktier och köpa dem till ett lägre pris än vad de är värda på lång sikt. Genom…

Annons: Superpriser hos Webhallen! Missa inget i fyndhörnan.